Termékeink

KovacsNimrodjopincervoltam
Kovács Nimród – Jó pincér voltam…
2017-02-07
st.margitjuhfark
St. Margit Bazalt Juhfark 2015
2017-02-18
Mindet mutasd
nagybajuszujasznarancsbor

A nagy bajuszú Jász Laci – Salto Mortale (narancsbor) 2015

3390 Ft


Polci ár: bruttó 3390 Ft

Megrendeléssel és kiszállítással kapcsolatban érdeklődj a 06-30-565-8616-os telefonszámon vagy a hogyes.eliza@borissimo.hu e-mail címen!

 

Kategóriák: , , . Címke: .
Leírás

“Hiszek a fajta és a termőhely pozitív interferenciájában. Újra és újra készítek Zöld Veltelíni bort, amíg a fajta Somló-hegyi létjogosultságát nem látom igazoltnak. Héjon erjesztve és 60 napig héjon tartva. Narancsbor”

“A narancsbornak nem csak az a különlegessége, hogy semmi köze sincs a narancshoz. A bor a nevét a színéről kapta, mely egy egyedi, rég elfeledett eljárásnak köszönhető: fehérbort készítenek vörösboros iskolázással.

De hogyan is készül a narancsbor?

Úgy, hogy nem a szokásos fehérbor-, hanem vörösbor-készítési eljárással állítják elő a bort; a fehérszőlőt (például traminit, szürkebarátot, juhfarkot, chardonnay-t vagy rizlinget) hosszú ideig hagyják a héjon erjedni (akár több napig, hétig, sőt hónapig is). Eközben rengeteg aroma- és színanyagot vesz fel a must, és végül szép, sötét, narancsos színt és a megszokott fehérborokénál jóval vaskosabb, teltebb, olajosabb textúrát kap.”