Termékeink

tothfmartonrose
Tóth Ferenc- Márton napi rozé 2017
2017-11-15
Pulltex-Pulltap’s Dugóhúzó Faberakással
2017-12-09
Mindet mutasd
image1 (1)

Gere Kopár 2003 – Utolsó palackok!

29900 Ft 27900 Ft


Polci ár: bruttó 29900 Ft

Megrendeléssel és kiszállítással kapcsolatban érdeklődj a 06-30-565-8616-os telefonszámon vagy a hogyes.eliza@borissimo.hu e-mail címen!

Kategóriák: , , , , . Címke: .
Leírás

A pincészet emblematikus csúcsbora. Csak a legszebb évjáratokban készül, Villány legjobb dűlőiből (Kopár, Csillagvölgy, Konkoly, Ördögárok) szelektált alapanyagok felhasználásával. A bor Cabernet Franc, Merlot valamint Cabernet Sauvignon házasítása. Átlagosan 16-18 hónapig érleljük tölgyfahordókban.

Attila így gondolkodik a pincészet csúcsboráról:
– Mióta a Kopárt készítek, a legnagyobb évjáratnak tartom a 2003-ast. A napsütéses órák száma szinte megegyezett a 2000-essel, ugyanakkor dupla mennyiségű, mintegy 600 mm csapadék is esett. Talán ennek, valamint a szüret időpontjának tudatos megválasztásának köszönhetően ez lett a legsúlyosabb és legmarkánsabb Kopárom. A fajtaösszetételen nem változtattam: továbbra is cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot házasítása ez a bor. A szőlőt a különleges évjáratnak köszönhetően rendkívül korán, már augusztus végén, csúcsérettségük idején leszüretelhettük. Az erjedés fakádakban és acéltartályokban történt, amit 19 hónapig tartó, 80%-ban magyar, 20%-ban francia, új, első töltésű, égetett fahordókban való érlelés követett.

“Már elsőre érezhető, hogy a fa 14 év elmúltával is túlzó, erősen vaníliás, kapucsínós, bacon szalonnás, bőrös, de nem lehet rá haragudni, mert a hordón mégis csak átnéz a bor. Kiválóan fűszerezett, pipafüstös, rózsás-virágos tobzódás. Testes, kiemelkedően finom és cizellált savra épülő szerkezet, szépen megérett tannin, kiváló textúra jellemzik. Intenzív, dobja a piros és fekete bogyós gyümölcsöket, még simán életteli. Az egészen enyhe édesség tovább fűszerezi és gazdagítja. A lecsengés pazarul gazdag és igen hosszú. A bornak még van hova tovább, a kor még meg sem érintette. Ha valaki egy ilyen borból képes volt 60.000 palackot készíteni, hát le a kalappal! “